Turku Rogaining Sprint 2012

  Etusivu
Säännöt
Kilpailukutsu
Kilpailuohje
Sijainti
Lähtöluettelo
Ratamestarin lausunto
Kisaennakko
Haastekilpailu
Tulokset
UKK
Järjestäjät
Yhteystiedot

Arkisto 2009-2012:
Artikkelit
Galleria
Kilpailualueet
Tulokset
Tilastot
 
Yhteistyössä:

Garmin

Paattimaakarit

L-SP

©2012 IVK

 
Päivityshistoria:
27.05. Päivitetty ilmoittautuneiden lukumäärät
23.05. Päivitetty ilmoittautuneiden lukumäärät


Turku Rogaining Sprint
28.5.2012

Alustava kilpailuohje

Lopullinen kilpailuohje nähtävillä kilpailukeskuksen ilmoitustaululla

 1. YLEISTÄ
 2. PÄÄTOIMIHENKILÖT
 3. KILPAILUN YLEISAIKATAULU
 4. KILPAILUKESKUS JA KILPAILUTOIMISTO
 5. PYSÄKÖINTI
 6. KIELLETYT ALUEET
 7. ENSIAPU
 8. KILPAILUNUMEROT
 9. KILPAILUMAASTO
 10. VAROMÄÄRÄYKSET JA VAKUUTUKSET
 11. KILPAILUKARTAT JA RATAMERKINNÄT
 12. RASTIMÄÄRITTEET
 13. RASTIEN PISTEYTYS JA KILPAILUN PISTELASKU
 14. JUOMARASTI
 15. EMIT-LEIMAUS
 16. LÄHTÖ
 17. KUUMA RYHMÄ
 18. MAALI
 19. PESEYTYMIS- JA WC-TILAT
 20. TULOKSET
 21. PALKINNOT
 22. KILPAILIJOIDEN VALOKUVAUS
 23. LÖYTÖTAVARAT
Mitä tässä ohjeessa puhutaan joukkueesta, koskee myös henkilökohtaisten sarjojen yksittäisiä kilpailijoita.

1. YLEISTÄ

Kilpailuun on ilmoittautunut 240 kilpailijaa. Henkilökohtaisissa sarjoissa kilpailee 97 kilpailijaa, parisarjoissa 57 paria ja joukkuesarjoissa 8 joukkuetta.

2. PÄÄTOIMIHENKILÖT

Kilpailunjohtaja ja ratamestari  Juha Nappu, gsm 040-500 5522, 
                       rogaining@ivk.fi 
Järjestelysihteeri        Jenna Viherlaakso
Lähtö- ja maalivastaava      Samuli Laine
Tulostoimiston päällikkö     Hannu Arki (TuMe)


Tuomarineuvosto

Puheenjohtaja      Juha Nappu    Kilpailunjohtaja
L-SP:n edustaja     Sari Lähdeniemi L-SP:n kilpailujaosto
Kilpailijoiden edustaja Salla Saarinen  Team Mehukatti

3. KILPAILUN YLEISAIKATAULU

Maanantai 28.5.2012

 • 17.00 Kilpailukeskus ja kilpailutoimisto aukeaa
 • 17.00 Peseytymis-/pukeutumis-/WC-tilat kilpailijoiden käytössä
 • 17.15 Emit-korttien nollaus alkaa lähtöpaikalla
 • 17.45 Karttojen jako ja reittisuunnittelu alkaa
 • 18.00 Lähtölaukaus
 • 18.15 Juomarasti aukeaa
 • 18.30 Maali aukeaa
 • 18.30 Kilpailukeskuksessa sijaitseva juomapiste aukeaa
 • 19.45 Juomarasti suljetaan (leimasin ja rastilippu jää rastille)
 • 20.00 Kilpailuaika päättyy
 • 20.15 Arvontapalkintojen arvonta kilpailutoimistossa
 • 20.30 Maali suljetaan
 • 21.00 Peseytymis-/pukeutumistilat suljetaan
 • 21.30 Kilpailukeskus suljetaan

4. KILPAILUKESKUS JA KILPAILUTOIMISTO

Kilpailukeskuksena toimii Valkeavuoren koulu, Aapiskuja 7, 20780 Kaarina. Ajo-ohjeet ja sijaintikartta kilpailun www-sivujen ”Sijainti” -sivulla.

Kilpailutoimiston puhelinnumero on 044-575 9223. Numero on käytössä vain kilpailupäivänä klo 09.00-22.00, muina aikoina yhteydenotot suoraan kilpailunjohtajaan.

Mikäli joukkueen ilmoittautumistiedoissa ei ole tapahtunut muutosta, joukkueen ei tarvitse ilmoittautua kilpailutoimistossa saapuessaan kilpailukeskukseen.

Kilpailutoimistossa on arvotavarasäilytys. Arvotavarat luovutetaan takaisin kilpailijoille kilpailunumeroa vastaan.

Varustekassit voi halutessaan jättää kilpailutoimistoon niille erikseen varatulle alueelle.

5. PYSÄKÖINTI

Joukkueiden autojen ja muiden kulkuvälineiden pysäköinti tapahtuu kilpailukeskuksen pihalla liikenteenohjaajien opastuksen mukaisesti.

6. KIELLETYT ALUEET

Kilpailijat voivat liikkua ja verrytellä Voivalantien, Veitenmäentien, Aapiskujan ja Saaristotien rajaamalla alueella (ks. ajo-ohjekartta). Tämän alueen ulkopuolella liikkuminen on kiellettyä muutoin kuin kilpailusuorituksen aikana, pois lukien saapuminen kilpailukeskukseen ajo-ohjeiden mukaisesti.

7. ENSIAPU

Kilpailutoimistossa on saatavilla perus-ensiaputarvikkeita (nyrjähdykset, hiertymät, naarmut) itsehoitoa varten.

Vammoihin, joista ei selviä itsehoidolla, voi hakea ensihoitoa Kaarinan kaupungin pääterveysasemalta, Voivalantie 5, 20780 Kaarina. Terveyskeskukseen on kilpailukeskuksesta matkaa 400 metriä (ks. ajo-ohjekartta). Kaarinan pääterveysasema palvelee kilpailijoita mahdollisuuksiensa rajoissa. Röntgen-tutkimuksia vaativat vammat ohjataan tarvittaessa edelleen muualle.

Mikäli suunnistaja vammautuu maastossa ja tarvitsee kuljetusta, kuljetuksen jatkohoitoon voi tilata kilpailutoimistosta, gsm 044-575 9223.

8. KILPAILUNUMEROT

Kaikki sarjat käyttävät kilpailunumeroita. Pari- ja joukkuesarjoissa kaikilla joukkueen jäsenillä on oma kilpailunumero. Kilpailunumeroa kannetaan näkyvillä koko kilpailun ajan siten, että se näkyy esteettä eteenpäin. Kilpailunumerot ja niiden kiinnittämiseen varatut hakaneulat ovat kilpailijoiden itse noudettavissa kilpailutoimiston vieressä olevasta telineestä.

Kilpailunumeroita ja hakaneuloja ei tarvitse palauttaa kilpailun jälkeen.

9. KILPAILUMAASTO

Maasto on selkeän kaksijakoinen. Kilpailukeskuksen ympäristö on urbaania kaupunkiympäristöä pääosin kovalla juoksupohjalla. Toinen puoli maastosta on paikoitellen suunnistuksellisesti haasteellista metsää, sisältäen jonkun verran polkuja. Tarkempi maastokuvaus ratamestarin lausunnossa.

10. VAROMÄÄRÄYKSET JA VAKUUTUKSET

Kilpailu käydään kaupunkiympäristössä. Kilpailureitti sisältää, reitinvalinnoista riippuen, runsaasti katujen ylityksiä. Katujen ylityksissä ei ole opastuksia järjestäjien toimesta, joten ylityksissä on noudatettava erityistä varovaisuutta. Kilpailijoiden on noudatettava liikennesääntöjä. Kilpailijoita muistutetaan, että kadut/ajoradat on tehty ajoneuvoja, ei suunnistajia varten.

Kilpailijat osallistuvat kilpailuun omalla vastuullaan. Kilpailun järjestäjä ei vakuuta kilpailijoita eikä vastaa kilpailijoille aiheutuneista tapaturmista eikä kilpailijoiden aiheuttamista vahingoista. Kilpailijoilla tulee olla voimassa oleva tapaturmavakuutus. Jäsenmaksunsa maksaneilla partiolaisilla on partiovakuutus voimassa.

11. KILPAILUKARTAT JA RATAMERKINNÄT

Suunnistuskartta 1:10 000, käyräväli 5 m, vuodelta 2012 sekä peruskartta 1:20 000, käyräväli 5 m, vuodelta 2009. Kummankin kartan koko A4. Kartat ovat samassa muovikotelossa vastakkain käännettynä siten, että suunnistuskartta näkyy kotelon toiselta ja peruskartta toiselta puolelta. Muovikotelo on toiselta lyhyeltä sivulta avoin, eli kartat saa halutessaan ulos kotelosta.

Rastit on piirretty karttaan violetilla värillä. Rastit on merkitty ympyröin ja niiden vieressä olevin rastikoodinumeroin. Rastit saa hakea haluamassaan järjestyksessä.

Suunnistuskartassa kielletyt pellot on merkitty mustilla pisteillä (ns. pistepelto).

Peruskartalla peltoalueita on hyvin runsaasti, jonka takia niitä ei ole erikseen merkitty karttaan kielletyn alueen merkillä. Kaikki viljellyt pellot ovat automaattisesti kiellettyjä. Suurin osa peruskartan pelloista on viljeltyjä, mikä kannattaa huomioida jo reitinsuunnitteluvaiheessa.

Kilpailualueella Kaarinan kaupungin keskustassa sijaitsee kaksi liikennevaloristeystä, jotka on merkitty kilpailukarttaan puna-vihreä-keltaisella ympyrällä. Liikennevaloristeyksissä on noudatettava jalankulkijoiden liikennevaloja. Rastit on sijoitettu maastoon siten, että hyviä reittejä on löydettävissä liikennevaloristeykset kauempaa kiertäen.

Parisarjassa kumpikin kilpailija saa oman, keskenään samanlaisen karttaparin. Joukkuesarjoissa joukkue saa kaksi keskenään samanlaista karttaparia.

Ne rastit, jotka sijaitsevat suunnistuskartan rajaamalla alueella, on piirretty ainoastaan suunnistuskarttaan. Muut rastit on piirretty peruskarttaan.

Lähtö ja maali sijaitsevat hyvin lähellä toisiaan, joten lähtö ja maalimerkinnät ovat osittain päällekkäisiä. Lähtö on merkitty peruskarttaan kolmiolla ja maali kaksoisympyrällä.

12. RASTIMÄÄRITTEET

Kuvalliset rastimääritteet on painettu peruskarttaan. Peruskarttaan on painettu myös kaikkien suunnistuskartassa olevien rastien määritteet.

13. RASTIEN PISTEYTYS JA KILPAILUN PISTELASKU

Rastit on pisteytetty eri arvoisesti. Kustakin rastista saa pisteitä välillä 1 - 10 p. Rastikoodin viimeinen numero kertoo rastin pistemäärän. Jos rastikoodin viimeinen numero on nolla, rastista saa täydet 10 pistettä. Esimerkkejä: Rastikoodi 65 -> 5 pistettä. Rastikoodi 80 -> 10 pistettä. Rastikoodi 152 -> 2 pistettä.

Eniten pisteitä määräajassa kerännyt on kilpailun (sarjan) voittaja. Tasapisteiden sattuessa järjestyksen määrää suoritusaika.

Myöhässä maaliin tulevien joukkueiden kokonaispisteistä vähennetään 2 pistettä kutakin alkavaa myöhästymisminuuttia kohden.

14. JUOMARASTI

Juomarastina toimii rasti nro 170. Juomarastilla on tarjolla sekamehua ja vettä. Myös omien juomapussien/-säiliöiden täydennys juomarastilla on sallittua. Muistakaa leimata myös juomarastilla! Juomarastille on lähdöstä matkaa n. 4 kilometriä, joten kaikkein hitaimmat kilpailijat eivät välttämättä ehdi käymään juomarastilla saakka.

Kilpailukeskuksessa sijaitsevassa juomapisteessä voi käydä myös kilpailun aikana (aukeaa klo 18.30). Kilpailukeskuksen juomapiste ei ole kilpailurasti.

15. EMIT-LEIMAUS

Kilpailussa käytetään sähköistä Emit-leimausjärjestelmää. Niille, jotka eivät ole ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittaneet omaavansa Emit-korttia, on varattu lainakortti. Laina-emitkortit ovat kuitattavissa henkilökohtaisesti kilpailutoimistosta sen aukioloaikoina.

Aiemmista vuosista poiketen kilpailussa ei käytetä pahvisia Emit-tarkistusliuskoja.

Joukkue on itse vastuussa siitä, että joukkueella on toimintakuntoinen, lähtöluettelossa mainitun numeron mukainen Emit-kortti. Virheellinen numero on muutettava kilpailutoimistossa ennen kilpailun alkua. Emit-numeroa ei tarkisteta järjestäjien toimesta lähdössä. Emit-kortin toimivuuden voi testata Emit-nollauspisteessä. Vilkkuva merkkivalo leimattaessa osoittaa kortin olevan kunnossa.

Lainakorttia käyttävillä on lähtöluettelossa Emit-numeron jälkeen ”L” -kirjain.

Rasteilla käynti kontrolloidaan asettamalla Emit-kortti rasteilla olevaan oranssiin leimasimeen.

Joukkueiden ei kannata leimata uudestaan rastilla, jolla ovat jo kertaalleen käyneet. Pahimmassa tapauksessa seurauksena voi olla Emit-kortin täyttyminen ja loppuleimojen kirjaamatta jääminen. Tuloslaskenta sinänsä selviää tuplaleimoista, mutta Emit-kortin täyttymistä ei tuloslaskentakaan enää voi pelastaa.

Maaliintulon jälkeen Emit-kortit käydään purkamassa tulostoimistossa. Lainatut Emit-kortit on palautettava maaliintulon ja leimantarkistuksen jälkeen kilpailutoimistoon, kuitenkin viimeistään kilpailupäivänä klo 21.00. Palauttamattomasta kortista peritään 60 e.

16. LÄHTÖ

Lähtö sijaitsee kilpailukeskuksessa. Kilpailunumerot tulee noutaa kilpailutoimistossa olevasta telineestä ennen lähtöön siirtymistä.

Lähdön toiminta:

Saapuessaan lähtöpaikalle joukkueet nollaavat oman Emit-korttinsa. Joukkueet ryhmittäytyvät varsinaisen, erikseen rajatun lähtöalueen ympärille klo 17.45 mennessä. Klo 17.45 joukkueet päästetään varsinaiselle lähtöalueelle, josta joukkue ottaa itselleen kilpailukartat. Varsinaiselle lähtöalueelle päästetään ainoastaan kilpailunumerolla varustettuja joukkueita. Kaikkien sarjojen kartat ovat samanlaisia, eli joukkue voi ottaa minkä tahansa vapaan kartan/kartat.

Joukkueella on 15 minuuttia aikaa suunnitella oma reittinsä. 15 minuutin suunnitteluajan kuluessa joukkue ei saa poistua varsinaiselta, rajatulta lähtöalueelta. Pakottavan tarpeen vaatiessa (esim. WC-hätä,) joukkueen yksi jäsen kerrallaan saa järjestäjältä siihen luvan saatuaan poistua lähtöalueelta, mutta poissaolon ajaksi joukkueen on luovutettava kilpailukorttinsa ja kaikki kilpailukarttansa järjestäjille.

Lähtölaukaus tapahtuu klo 18.00, jonka jälkeen joukkueet ovat vapaita poistumaan maastoon.

Lähtö videoidaan ja varaslähdön ottaneita joukkueita rangaistaan tuomarineuvoston erillisen päätöksen mukaisesti.

Mikäli joukkue myöhästyy lähdöstä, joukkue saa lähteä maastoon, mutta myöhästynyttä aikaa ei hyvitetä loppuajassa. Lähtö puretaan ja Emit-nollauspiste siirretään välittömästi lähdön tapahduttua kilpailutoimistoon. Jos joukkueen myöhästyminen on muutamaa minuuttia suurempi, tapahtuu joukkueen Emit-kortin nollaus ja lähtö kilpailutoimistosta.

17. KUUMA RYHMÄ

Kilpailussa on kahden edellisen vuoden tapaan käytössä ns. kuuma ryhmä.

Kuumaan ryhmään on valittu yhteensä 15 kilpailijaa/joukkuetta, joista 10 viime vuoden kisassa saavutetun pistemäärän perusteella sekä 5 muilla erikseen mainituilla perusteilla.

Mahdollisesti myöhemmin kilpailuun vielä jälki-ilmoittautuvia henkilöitä ei enää sijoiteta kuumaan ryhmään.

Kuuman ryhmän kilpailijat voivat valita lähtöpaikkansa vapaasti varsinaisen lähtöalueen ulkokehälle erikseen sinisellä köydellä rajatulta 3 metrin levyiseltä vyöhykkeeltä.
Kuuma ryhmä:

Nro  Nimi         Seura    Valintaperuste

1.  Paukkunen Petri   MS Parma   Viime vuoden pistemäärä
2.  Knuuti Antti     TuMe     Viime vuoden pistemäärä
3.  Heino Mikko     KorRit    Viime vuoden pistemäärä
4.  Ilmarinen Markus   Delta    Viime vuoden pistemäärä
5.  Seppä Janne     Hal Bro   Viime vuoden pistemäärä
6.  Kääriäinen Sami   TuMe     Viime vuoden pistemäärä
7.  Holmroos Joni    TSK     Viime vuoden pistemäärä
8.  Puro Antti      TSK     Viime vuoden pistemäärä
9.  Rintala Rami     Luontoinfo  Viime vuoden pistemäärä
10.  Järvensivu Tapio   TuMe     Viime vuoden pistemäärä
11.  Mattila Tomi     AngA     SSL Ranki 21.5., H21/50. 
12.  Lehtonen Jukka    TuNMKY    TRS, Hall of Fame 2009-2011/4.
13.  Koivisto Matti    MS Parma   Järjestäjien villi kortti
14.  Lappalainen Lauri  NaSi     Järjestäjien villi kortti
201. Kangasaho Essi/   OL-UT    D-sarjojen kiintiöpaikka, 
   Laaksonen Sanna          viime vuoden pistemäärä 

18. MAALI

Maaliin ei ole viitoitusta. Kilpailuaika katkeaa maalissa suoritettavaan maalileimaukseen. Maalileimauksen suorittavan joukkueen jäsenen tulee saapua maaliin oman joukkueensa viimeisenä. Puuttuva maalileima johtaa joukkueen hylkäämiseen. Joukkue saa pitää karttansa maaliintulon jälkeen.

Maaliintulon jälkeen joukkue käy purkamassa Emit-korttinsa tulostoimiston Emit-purkupisteessä, johon on viitoitus /opastus maalista. Emit-purun yhteydessä joukkue saa toimitsijalta rastikohtaisen piste-erittelytulosteen. Mikäli leimauksissa on epäselvyyksiä, joukkue ohjataan jatkoselvitykseen.

Koska suurin osa joukkueista saapuu maaliin hyvin lyhyen ajan sisällä, Emit-purussa kannattaa varautua jonotukseen.

Keskeyttänyt joukkue juoksee normaalisti maaliin ja ilmoittaa keskeytyksestä Emit-kortin purkupisteessä.

Maalissa on Emit-purkupisteen jälkeen mehutarjoilu, jossa on tarjolla sekamehua ja vettä.

19. PESEYTYMIS- JA WC-TILAT

Kilpailijoille on varattu peseytymismahdollisuus (suihku) kilpailun jälkeen B-rakennuksessa sijaitsevan liikuntasalin peseytymistiloissa. Pukeutumistilojen yhteydessä on myös WC. Peseytymis-/pukeutumistilat ja WC:t ovat kilpailijoiden käytössä koko kilpailun ajan. Varustekassit suositellaan jätettäväksi kilpailutoimiston varustesäilytykseen kilpailun ajaksi.

20. TULOKSET

Alustavat tulokset pyritään julkaisemaan tulostaululla sen jälkeen, kun Emit-lukujono on purettu. Lopulliset tulokset ovat nähtävillä niiden valmistuttua kilpailun www-sivuilla osoitteessa http://www.ivk.fi/rogaining/

21. PALKINNOT

Kilpailussa ei jaeta sarjakohtaisia palkintoja. Kaikkien henkilökohtaiseen ja parisarjoihin osallistuneiden kilpailijoiden kesken arvotaan seuraavat palkinnot:
 • Garmin Forerunner 110, 1 kpl
 • Flow Park -seikkailupuiston pääsylippu, 5 x 1 kpl
 • Yllätyspaketti, 3 kpl
Joukkuesarjoihin osallistuneiden joukkueiden kesken arvotaan yllätyspalkinto.

Arvontapalkinnot arvotaan kilpailutoimistossa klo 20.15.

22. KILPAILIJOIDEN VALOKUVAUS

Kilpailijoita tullaan valokuvaamaan järjestäjien toimesta kilpailun aikana ja valokuvia tullaan julkaisemaan kilpailun www-sivuilla siten, että henkilöt ovat kuvista tunnistettavissa. Kuvien yhteydessä saatetaan julkaista myös kilpailijan nimi ja kilpailijan edustama seura. Kuvia luovutetaan myös lehdistön käyttöön. Mikäli kilpailija ei halua, että hänen kuviaan julkaistaan, tulee asiasta ilmoittaa etukäteen sähköpostitse osoitteeseen rogaining@ivk.fi tai kilpailupäivänä kilpailutoimistoon klo 17.15 mennessä.

22. LÖYTÖTAVARAT

Löytötavaroita voi kilpailun aikana tiedustella kilpailutoimistosta ja kilpailun jälkeen järjestelysihteeriltä gsm 044-575 9223, rogaining@ivk.fi

Liitteet:
- Kilpailukeskuskartta [.pdf] >>
- Ajo-ohje [.pdf] >>