Turku Rogaining Sprint 2012

  Etusivu
Säännöt
Kilpailukutsu
Kilpailuohje
Sijainti
Lähtöluettelo
Ratamestarin lausunto
Kisaennakko
Haastekilpailu
Tulokset
UKK
Järjestäjät
Yhteystiedot

Arkisto 2009-2012:
Artikkelit
Galleria
Kilpailualueet
Tulokset
Tilastot
 
Yhteistyössä:

Garmin

Paattimaakarit

L-SP

©2012 IVK

 

Ratamestarin lausunto


Maasto on selkeän kaksijakoinen. Kilpailukeskuksen ympäristö tarjoaa vauhdikasta korttelisuunnistusta sekä helppoja rasteja ja onnistumisen iloa kokemattomammillekin suunnistajille, kunhan ensin pääse sinuiksi peruskartan mittakaavan kanssa. Kärkimiehille ja -naisille alkumatkan kortteliosuus tarjoaa vauhdikkaan lämmittely- ja siirtymisalustan kohti suunnistuskartan vaativampia rasteja.

Myös kartan laita-alueet tarjoavat juoksukoneille runsaasti kovaa tiepohjaa.

Kilpailualue rajoittuu etelässä Kuusistonsalmeen. Salmen rannat ovat käytännössä täynnä yksityisasutusta, joten reittejä ei kannata suunnitella rantaviivaan tukeutuen.

Suunnistuskartan kattama alue tarjoaa paikoitellen vaativaa metsäsuunnistusta, vaihdellen vauhdikkaan nautittavasta avokalliomaastosta pahimmillaan etenemisen kannalta hyvinkin haasteelliseen hakkuuryteikköön.

Suurimmat nousut ovat, reitinvalinnoista riippuen, 30-40 metrin välillä.

Rastien sijoittelussa on painotettu suunnistuskartan aluetta, jossa sijaitsee n. 60% rasteista (ja pisteistä). Pelkästään helpompia peruskarttarasteja poimimalla ei ainakaan pääsarjoissa kovin korkealle sijoituksissa vielä nousta.

Suunnistuskartan alueella on yksi uusi harvennushakkuu, jota ei ole merkitty kilpailukarttaan. Hakkuualueella on maassa korjaamatonta poikkipuuta, joka hidastaa etenemistä. Hakkuualue on summittaisesti merkitty kilpailukeskuksessa näkyvillä olevaan mallikarttaan.

Suuria soita alueella ei ole, pienet yksittäiset suopläntit on sopivilla reitinvalinnoilla helppo kiertää. Metsämaasto on kevään jäljiltä ehtinyt kuivua, joten koko rata on mahdollista selvittää läpi kuivin jaloin.

Ratamestarin jalkinesuositus vauhdikkaammille suunnistajille, jotka ehtivät koluta tarkemmin läpi myös suunnistuskartan rastit, on suunnistusnastarit. Hitaampaa vauhtia pitävät selvinnevät radasta hyvin läpi myös lenkkitossuilla tai kevyillä maastojuoksukengillä.

Kaikki viljelyskäytössä oleville pelloille eksyvät suunnistajat ammutaan hirvinä.

Nautinnollisia suunnistushetkiä!

24.5.2012
Juha Nappu,
ratamestari