Turku Rogaining Sprint 2018

  Etusivu
Säännöt
Kilpailukutsu
Kilpailuohje
Kilpailukeskus
Ratamestarin lausunto
Ilmoittautuminen
Lähtöluettelo
Tulokset
Paras seura -kilpailu
UKK
Järjestäjät
Yhteystiedot

Arkisto 2009-2017:
Kilpailualueet
Tulokset
 
Yhteistyössä:

Scandinavian Outdoor

Flowpark

Intersport Mylly

Suunnistajan Kauppa
Smartum
WOD 2018
Lounacom
L-SP

©2018 IVK

 

Ratamestarin lausunto

Kilpailumaasto tarjoaa vaihtelevasti lähes kaikkea, mitä Raisiolla on tarjota: vauhdikasta ja teknisesti helppoa korttelisuunnistusta, polkurikasta kaupunkimetsää, kulkunopeudeltaan suuresti vaihtelevaa talousmetsää, aluetta halkovien valtaväylien liikenteen jylinää, tasaisia kovapohjaisia siirtymätaipaleita sekä muutamia reidet hapoille vetäviä mäkiä.

Kilpailukarttana on varta vasten tätä kilpailua varten tehty rogainingkartta mittakaavassa 1:20 000 vuodelta 2018. Pohja-aineistona on käytetty avointa peruskarttadataa, jota on tarkennettu rastien läheisyydessä sekä niillä alueilla, joilla joukkueiden oletetaan ensisijaisesti liikkuvan. Mikäli joukkueet harhautuvat kauemmas oletetuilta reiteiltä, kartan ajantasaisuus ja tarkkuus laskee kohti alkuperäistä peruskarttatasoa, joka paikoitellen tuntuu olevan vuodelta kirves ja kuokka.

Mittakaavasta johtuen metsäkoneiden ajo-uria ei pääsääntöisesti ole kuvattu karttaan. Niitä löytyy maastosta runsaasti erityisesti Rauman moottoritien itäpuoliselta metsäalueelta. Siellä liikuttaessa kannattaa olla tarkkana, ettei sekoita uria kartassa kuvattuihin polkuihin. Kaupunkiympäristöstä johtuen maastossa on runsaasti myös muita heikkoja polku-uria, joita kaikkia ei ole kuvattu karttaan.

Avokalliokuvaukset eivät kaikilta osin ole ajan tasalla.

Aiempien vuosien karttoihin verrattuna suurin parannus on nyt kartassa oliivinvihreällä kuvatut kielletyt piha-/tonttialueet. Enää ei tarvitse etukäteen arvailla, mistä pääsee läpi ja mistä ei.

Maastossa on 35 tavallista rastia ja yksi triplausrasti, jolla voi käydä leimaamassa kolme kertaa. Pisteitä tuovia leimausmahdollisuuksia on yhteensä siis 38 kappaletta, kuten aiemmissakin kisoissa.

Osa varsinaisen kilpailukartan alueista on 1:20 000 mittakaavalla aika pienipiirteistä. Jos ikänäkö vaivaa, suurennuslasista saattaa olla kartanluvussa hyötyä.

Joukkueiden reitinvalinnoista riippuen, 40-60 % matkasta tullaan taivaltamaan kovalla alustalla (asvaltti tai kovapohjainen hiekkatie).

Sääennuste näyttää sunnuntai-illaksi varsin lämmintä keliä, joka korostaa juomarastin sijainnin huomioimista onnistuneessa ratasuunnittelussa.

Maasto on kuivaa ja kaikki rastit ovat haettavissa kuivin jaloin. Rastin 80 ympäristön maapohja on märkää kaikista suunnista rastia lähestyttäessä ja rastilla on varsin helppo saada kenkänsä kasteltua, ellei noudata erityistä varovaisuutta.

Jalkinesuositus on polkujuoksukenkä.

Nautinnollisia suunnistuselämyksiä!

Raisiossa 26.5.2018
Juha Nappu
Ratamestari