Turku Rogaining Sprint 2021

  Etusivu
Säännöt
Kilpailukutsu
Kilpailuohje
Koronaohjeistus
Kilpailukeskus
Ratamestarin lausunto
Ilmoittautuminen
Lähtöluettelo
Paras seura -kilpailu
UKK
Tulokset
Ratamestarin jälkipelit
Kuvagalleria
Järjestäjät
Yhteystiedot

Arkisto 2009-2019:
Artikkelit
Kilpailualueet
 
Yhteistyössä:

Smartum
Smartum
Lounacom
L-SP

©2021 IVK

 Turku Rogaining Sprint
25.7.2021

Alustava kilpailuohje

Lopullinen kilpailuohje nähtävillä kilpailukeskuksen ilmoitustaululla

 1. YLEISTÄ
 2. PÄÄTOIMIHENKILÖT
 3. KILPAILUN YLEISAIKATAULU
 4. KILPAILUKESKUS JA KILPAILUTOIMISTO
 5. PYSÄKÖINTI
 6. KIELLETYT ALUEET
 7. ENSIAPU
 8. KILPAILUNUMEROT
 9. KILPAILUMAASTO
 10. VAROMÄÄRÄYKSET JA VAKUUTUKSET
 11. KILPAILUKARTAT JA RATAMERKINNÄT
 12. RASTIMÄÄRITTEET
 13. RASTIEN PISTEYTYS JA KILPAILUN PISTELASKU
 14. JUOMARASTI
 15. EMIT-LEIMAUS
 16. LÄHTÖ
 17. MAALI
 18. KANGASMERKIT
 19. PESEYTYMIS- JA WC-TILAT
 20. TULOKSET
 21. PALKINNOT
 22. KILPAILIJOIDEN VALOKUVAUS
 23. MAJOITUS
 24. LÖYTÖTAVARAT
Mitä tässä ohjeessa puhutaan joukkueesta, koskee myös henkilökohtaisten sarjojen yksittäisiä kilpailijoita.

1. YLEISTÄ

Kilpailuun on ilmoittautunut 75 kilpailijaa. Henkilökohtaisissa sarjoissa kilpailee 40 kilpailijaa ja joukkuesarjoissa 16 joukkuetta.
Kilpailijoista 14 henkilöä osallistuu avoimen kilpailun lisäksi kilpailun yhteydessä käytäviin Suomen Partiolaiset ry:n rogaining-mestaruuskilpailuihin.

2. PÄÄTOIMIHENKILÖT
Kilpailunjohtaja         Samuli Laine, 
                 gsm 040-741 9635,rogaining@ivk.fi 
Järjestelysihteeri        Jenna Viherlaakso, rogaining@ivk.fi
Ratamestari            Juha Nappu
Lähtö- ja maalivastaava      Teppo Laine
Tulostoimiston päällikkö     Hannu Arki (TuMe)

Kilpailijoiden edustaja      Katja Auvinen (TTT)      


3. KILPAILUN YLEISAIKATAULU

Sunnuntai 25.7.2021

 • 13.00 Kilpailukeskus ja kilpailutoimisto aukeaa
 • 13.00 WC-tilat kilpailijoiden käytössä
 • 13.30 Emit-korttien nollaus alkaa
 • 13.45 Karttojen jako ja reittisuunnittelu alkaa (henkilökohtaiset sarjat)
 • 14.00 1. Lähtölaukaus (sarjat: henkilökohtaiset sarjat)
 • 14.15 Juomarasti aukeaa
 • 14.05 Karttojen jako ja reittisuunnittelu alkaa (joukkuesarjat)
 • 14.20 2. lähtölaukaus (joukkuesarjat)
 • 14.30 Maali aukeaa
 • 14.30 Kilpailukeskuksessa sijaitseva juomapiste aukeaa
 • 16.00 Kilpailuaika päättyy (henkilökohtaiset sarjat)
 • 16.20 Juomarasti suljetaan (leimasin ja rastilippu jää rastille 16.50 saakka).
 • 16.20 Kilpailuaika päättyy (joukkuesarjat)
 • 16.50 Maali suljetaan
 • 17:00 Palkintojen jako
 • 17.30 Kilpailukeskus suljetaan
 • 17.30 WC-tilat suljetaan

4. KILPAILUKESKUS JA KILPAILUTOIMISTO

Kilpailukeskuksena toimii Auranlaakson koulu, Littoistenjärventie 297, 20540 Turku. Kilpailutoimiston puhelinnumero on 044-575 9223. Numero on käytössä vain kilpailupäivänä klo 09.00-21.00, muina aikoina yhteydenotot suoraan kilpailunjohtajaan.

Mikäli joukkueen ilmoittautumistiedoissa ei ole tapahtunut muutosta, joukkueen ei tarvitse ilmoittautua kilpailutoimistossa saapuessaan kilpailukeskukseen.

Kilpailutoimistossa on arvotavarasäilytys. Arvotavarat luovutetaan takaisin kilpailijoille kilpailunumeroa vastaan.

5. PYSÄKÖINTI

Autojen pysäköinti tapahtuu kilpailukeskuksessa pysäköinninohjaajien opastuksen mukaisesti.

6. KIELLETYT ALUEET

Kilpailijat voivat liikkua ja verrytellä kilpailukeskusalueella, ks kilpailukeskuskartta >>. Muualla verryttely ja liikkuminen muulloin kuin kilpailusuorituksen aikana on kielletty.

7. ENSIAPU

Kilpailutoimistossa on saatavilla perus-ensiaputarvikkeita (nyrjähdykset, hiertymät, naarmut) itsehoitoa varten.

Turun alueen terveyskeskuspäivystys toimii T-sairaalassa, Savitehtaankatu 1, Turku, puh. 02 313 8800. Päivystyksessä hoidetaan kiireellistä hoitoa tarvitsevia potilaita.

Mikäli suunnistaja vammautuu maastossa ja tarvitsee kuljetusta, kuljetuksen jatkohoitoon voi tilata kilpailutoimistosta, gsm 044-575 9223.

8. KILPAILUNUMEROT

Kaikki sarjat käyttävät kilpailunumeroita. Joukkuesarjoissa kaikilla joukkueen jäsenillä on oma kilpailunumero. Kilpailunumeroa kannetaan näkyvillä koko kilpailun ajan siten, että se näkyy esteettä eteenpäin. Kilpailunumerot ja niiden kiinnittämiseen varatut hakaneulat ovat kilpailijoiden itse noudettavissa kilpailutoimiston vieressä olevasta telineestä.

Kilpailunumeroita ja hakaneuloja ei tarvitse palauttaa kilpailun jälkeen.

9. KILPAILUMAASTO

Kilpailumaasto sisältää vauhdikkaita korttelisuunnistusosuuksia ja tiesiirtymiä sekä tarkkuutta vaativia, paikoitellen pienipiirteisiä metsäsuunnistusosuuksia. Tarkempi kuvaus ratamestarin lausunnossa >>

10. VAROMÄÄRÄYKSET, KIELLETYT ALUEET JA VAKUUTUKSET

Kilpailumaastoa halkovat vilkasliikenteiset Turun ohikulkutie, Hämeentie sekä Kaarinantie. Nämä tiet on merkitty kilpailukarttaan kielletyiksi alueiksi ja niiden ylitys/alitus on sallittu ainoastaan karttaan merkityistä ylitys-/alituskohdista.

Kiellettyjen teiden rinnalla niiden suuntaisesti kulkevia kevyenliikeenteenväyliä saa käyttää. Rogainingkartan mittakaavasta johtuen sallitut kevyenliikenteenväylät näyttävät kartalla olevan paikoitellen aivan kiinni kielletyn alueen ajoradoissa, vaikka maastossa niiden välissä saattaakin olla kapea viherkaistale.

Kielletyt alueet on merkitty karttaan punavioletilla ristikkäisviivoituksella. Oliivinvihreät tonttialueet ovat myös kiellettyjä alueita.

Yksi varteenotettava reitinvalinta etelän suunnasta rastille 91 kulkee yksityisen piha-alueen läpi kulkevaa tietä pitkin. Piha-alueen läpikulkuun on hankittu maanomistajan lupa. Piha-alueella ja sen ympäristössä majailee useita hevosia. Kilpailijoita kehotetaan käyttäytymään piha-alueen läpijuoksussa erityisen hillitysti, etteivät hevoset turhaan pelästy.

Kilpailualueella sijaitseva Littoistenjärvi on suosittua ulkoilualuetta ja on odotettavissa, että kauniina heinäkuisena sunnuntai-iltapäivänä alueella liikkuu runsaasti muita ulkoilijoita. Osa kilpailumaastosta on myös maastopyöräilijöiden suosiossa. Kilpailijoita kehotetaan huomioimaan ja varomaan muita ulkoilijoita.

Kilpailutilanteessa ei tönimisiä ym. ruuhkia leimatessa rastilla eikä loppusuoralla, vältettävä rastilla leimasimeen ja rastipukkiin koskemista. Kilpailijoiden tulee pyrkiä pitämään kahden metrin turvaetäisyys ainakin muiden, kuin oman joukkueen jäseniin ennen lähtöä, kilpailun aikana ja sen jälkeen.

11. KILPAILUKARTAT JA RATAMERKINNÄT

Rogainingkartta 1:20 000 vuodelta 2021 sekä suunnistuskartat 1:10 000 vuodelta 2016 (osittain ajantasaistettu 2021) ja 1:7500 vuodelta 2019. Suunnistuskarttojen mittakaavat ovat muuttuneet kilpailukutsussa ilmoitetusta.

Suunnistuskartat on tulostettu samalle A4-arkille. Tilateknisistä syistä suunnistuskartat on suunnattu toisistaan poikkeavasti. Pohjoissuunta käy ilmi karttapohjassa olevista pohjoiseteläsuunnassa kulkevista suuntaviivoista sekä kartoissa mahdollisesti olevista teksteistä, jotka ovat kaikissa kartoissa pohjois-etelä -suunnassa. Suunnistuskarttojen kattamat alueet on rajattu Rogainingkarttaan vihreällä katkoviivalla. Kartat ovat samassa muovikotelossa vastakkain käännettynä siten, että Rogainingkartta näkyy kotelon toiselta ja suunnistuskartat toiselta puolelta. Muovikotelo on toiselta lyhyeltä sivulta avoin, eli kartat saa halutessaan ulos kotelosta.

Rastit on piirretty karttaan violetilla värillä. Rastit on merkitty ympyröin ja niiden vieressä olevien rastikoodinumeroin. Rastit saa hakea haluamassaan järjestyksessä.

Ne rastit, jotka sijaitsevat suunnistuskartan rajaamilla alueilla, on piirretty ainoastaan suunnistuskarttaan. Muut rastit on piirretty Rogainingkarttaan.

Suunnistuskarttojen alueella liikuttaessa kannattaa suunnistukseen käyttää ensisijaisesti suunnistuskarttaa. Rogainingkarttaa ei pääsääntöisesti ole päivitetty niiltä alueilta, joista on käytettävissä suunnistuskartta.

Joukkuesarjoissa kaikki joukkueen jäsenet saavat oman karttaparin.

Lähtö ja maali sijaitsevat kilpailukeskuksessa samassa paikassa. Lähtö on merkitty rogainingkarttaan lähtökolmiolla. Maalia ei ole erikseen merkitty maalimerkinnällä kartan luettavuuden säilyttämiseksi.

12. RASTINMÄÄRITTEET

Kuvalliset rastinmääritteet on painettu Rogainingkarttaan. Rogainingkarttaan on painettu myös kaikkien suunnistuskartoissa olevien rastien määritteet. Rastinmääritteitä ei ole saatavilla irrallisena.

13. RASTIEN PISTEYTYS JA KILPAILUN PISTELASKU

Rastit on pisteytetty eriarvoisesti. Kustakin rastista saa pisteitä välillä 1 - 10 p. Rastikoodin viimeinen numero kertoo rastin pistemäärän. Jos rastikoodin viimeinen numero on nolla, rastista saa täydet 10 pistettä. Esimerkkejä: Rastikoodi 65 -> 5 pistettä. Rastikoodi 80 -> 10 pistettä. Rastikoodi 152 -> 2 pistettä.

Eniten pisteitä määräajassa kerännyt on kilpailun (sarjan) voittaja. Tasapisteiden sattuessa järjestyksen määrää suoritusaika.

Myöhässä maaliin tulevien joukkueiden kokonaispisteistä vähennetään 2 pistettä kutakin alkavaa myöhästymisminuuttia kohden.

14. JUOMARASTI

Kilpailussa on kaksi juomarastia, pohjoinen ja eteläinen. Juomarastilla on tarjolla 2 dl pillimehua ja vettä. Pillimehuja on varattu 1 purkki/kilpailija/juomarasti. Myös omien juomapussien/-säiliöiden täydennys juomarastilla on sallittua.

Pohjoinen juomarasti ei ole kilpailurasti. Pohjoisella juomarastilla ei ole emit-leimasinta eikä siellä leimata. Pohjoinen juomarasti on merkitty kilpailukarttaan mukin kuvalla. Juomarasti sijaitsee mukikuvakkeen keskipisteessä.

Eteläinen juomarasti sijaitsee rastilla nro 70 eli eteläinen juomarasti on samalla myös kilpailurasti. Eteläisen juomarastin mukikuvake on piirretty rastiympyrän viereen, mutta itse juomapiste sijaitsee rastiympyrän sisällä. Muistakaa myös leimata eteläisellä juomarastilla.

15. EMIT-LEIMAUS

Kilpailussa käytetään sähköistä Emit-leimausjärjestelmää. Niille, jotka eivät ole ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittaneet omaavansa Emit-korttia, on varattu lainakortti. Laina-emitkortit ovat kuitattavissa henkilökohtaisesti kilpailutoimistosta sen aukioloaikoina.

Kilpailussa ei käytetä pahvisia Emit-tarkistusliuskoja. Mikäli joukkueen Emit-kortti ei toimi, joukkue ei saa tulosta.

Joukkue on itse vastuussa siitä, että joukkueella on toimintakuntoinen, lähtöluettelossa mainitun numeron mukainen Emit-kortti. Virheellinen numero on muutettava kilpailutoimistossa ennen kilpailun alkua. Emit-numeroa ei tarkisteta järjestäjien toimesta lähdössä. Emit-kortin toimivuuden voi testata Emit-nollauspisteessä. Vilkkuva merkkivalo leimattaessa osoittaa kortin olevan kunnossa. Emit-kortteja tarvitaan vain yksi kortti per joukkue.

Rasteilla käynti kontrolloidaan asettamalla Emit-kortti rasteilla olevaan oranssiin leimasimeen.

Joukkueiden ei kannata leimata uudestaan rastilla, jolla ovat jo kertaalleen käyneet. Pahimmassa tapauksessa seurauksena voi olla Emit-kortin täyttyminen ja loppuleimojen kirjaamatta jääminen. Tuloslaskenta sinänsä selviää tuplaleimoista, mutta Emit-kortin täyttymistä ei tuloslaskentakaan enää voi pelastaa.

Maaliintulon jälkeen Emit-kortit käydään purkamassa tulostoimistossa. Lainatut Emit-kortit on palautettava maaliintulon ja leimantarkistuksen jälkeen kilpailutoimistoon, kuitenkin viimeistään kilpailupäivänä klo 19.00. Palauttamattomasta kortista peritään 69 e.

16. LÄHTÖ

Lähtö sijaitsee kilpailukeskuksessa. Kilpailunumerot tulee noutaa kilpailutoimistossa olevasta telineestä ennen lähtöön siirtymistä.

Lähdön toiminta:

Joukkueet siirtyvät erikseen rajatulle lähdön odotusalueelle Emit-nollauspisteen kautta:
 • Henkilökohtaiset sarjat klo 13.30 alkaen.
 • Joukkuesarjat klo 13:50 alkaen.


Joukkueet ryhmittäytyvät varsinaisen, erikseen rajatun lähtöalueen ympärille
 • Henkilökohtaiset sarjat klo 13.45 mennessä.
 • Joukkuesarjat klo 14:05 mennessä.


Tämän jälkeen joukkueet päästetään varsinaiselle lähtöalueelle, josta joukkue ottaa itselleen kilpailukartat. Lähdön odotusalueelle ja varsinaiselle lähtöalueelle päästetään ainoastaan kilpailunumerolla varustettuja joukkueita. Kaikkien sarjojen kartat ovat samanlaisia, eli joukkue voi ottaa minkä tahansa vapaan kartan/kartat.

Joukkueella on 15 minuuttia aikaa suunnitella oma reittinsä. 15 minuutin suunnitteluajan kuluessa joukkue ei saa poistua varsinaiselta, rajatulta lähtöalueelta. Pakottavan tarpeen vaatiessa (esim. WC-hätä,) joukkueen yksi jäsen kerrallaan saa järjestäjältä siihen luvan saatuaan poistua lähtöalueelta, mutta poissaolon ajaksi joukkueen on luovutettava kilpailukorttinsa ja kaikki kilpailukarttansa järjestäjille.

Lähtölaukaus tapahtuu sarjoittain porrastetusti klo 14.00 ja klo 14.20 jonka jälkeen joukkueet ovat vapaita poistumaan maastoon. Sarjakohtaiset lähtöajat selviävät lähtöluettelosta.

Lähtö videoidaan ja varaslähdön ottaneita joukkueita rangaistaan tuomarineuvoston erillisen päätöksen mukaisesti.

Mikäli joukkue myöhästyy lähdöstä, joukkue saa lähteä maastoon, mutta myöhästynyttä aikaa ei hyvitetä loppuajassa. Lähtö puretaan ja Emit-nollauspiste siirretään välittömästi lähdön tapahduttua kilpailutoimistoon. Jos joukkueen myöhästyminen on muutamaa minuuttia suurempi, tapahtuu joukkueen Emit-kortin nollaus ja lähtö kilpailutoimistosta

17. MAALI

Maali sijaitsee kilpailukeskuksessa. Maaliin ei ole viitoitusta. Kilpailuaika katkeaa maalissa suoritettavaan maalileimaukseen. Maalileimauksen suorittavan joukkueen jäsenen tulee saapua maaliin oman joukkueensa viimeisenä. Puuttuva maalileima johtaa joukkueen hylkäämiseen. Joukkue saa pitää karttansa maaliintulon jälkeen.

Maaliintulon jälkeen joukkue käy purkamassa Emit-korttinsa tulostoimiston Emit-purkupisteessä, johon on viitoitus /opastus maalista. Emit-purun yhteydessä joukkue saa toimitsijalta rastikohtaisen piste-erittelytulosteen. Mikäli leimauksissa on epäselvyyksiä, joukkue ohjataan jatkoselvitykseen.

Koska suurin osa joukkueista saapuu maaliin hyvin lyhyen ajan sisällä, Emit-purussa kannattaa varautua jonotukseen.

Keskeyttänyt joukkue juoksee normaalisti maaliin ja ilmoittaa keskeytyksestä Emit-kortin purkupisteessä.

Maalissa on Emit-purkujonon yhteydessä mehutarjoilu. Tarjolla 2 dl pillimehuja. Pillimehuja on varattu 2 purkkia/kilpailija. Emit-purun jälkeen kilpailijoiden toivotaan poistuvan kilpailukeskusalueelta, jotta saadaan alueelle riittävää väljyyttä seuraaville maaliintuloportaille. Omia mahdollisia kimppakyytiläisiä voi toki jäädä odottamaan.

18. KANGASMERKIT

Ne kilpailijat, jotka eivät aiemmin ole saaneet Turku Rogaining -kangasmerkkiä, voivat käydä kuittaamassa itselleen merkin kilpailutoimistossa sen aukioloaikana. Merkki on henkilökohtainen ja sen saa vain yhden kerran.

19. PESEYTYMIS- JA WC-TILAT

Kilpailukeskuksessa on kilpailijoiden käytössä WC-tilat. Kilpailukeskuksessa ei ole peseytymismahdollisuutta kilpailun jälkeen.

20. TULOKSET

Online-tulokset (Emit-purkutilanne) ja lopulliset tulokset ovat nähtävillä kilpailun www-sivuilla osoitteessa http://www.ivk.fi/rogaining/

21. PALKINNOT

Avoimessa kilpailussa ei jaeta sarjakohtaisia palkintoja. Kaikkien ilmoittautuneiden kilpailijoiden kesken arvotaan seuraavat palkinnot:
 • Lahjakortti, Suunnistajankauppa 50€, 1 kpl
 • Turku Rogaining/FRC 2019 -putkihuivi, 2 kpl

Paras Seura –kilpailun voittaja julkaistaan kilpailun www-sivuilla kilpailun päätyttyä. Parhaalle seuralle luovutetaan kiertopalkintopokaali. Pokaali jää kilpailuiltana vielä järjestäjille voittajaseuran nimen kaiverruttamista varten.

Arvontapalkinnot arvotaan ja voittajat julkaistaan etukäteen. Voittajat voivat noutaa palkinnot kilpailutoimistosta maalin tulon jälkeen.

Suomen Partiolaiset ry:n rogaining-mestaruuskilpailujen joukkuekohtaiset plakaatit kunkin sarjan kolmelle parhaalle joukkueelle jaetaan kilpailukeskuksessa. Partiopiirien välisen kilpailun kiertopalkinto luovutetaan voittajapiirin edustajalle.

22. KILPAILIJOIDEN VALOKUVAUS

Kilpailijoita tullaan valokuvaamaan järjestäjien toimesta kilpailun aikana ja valokuvia tullaan julkaisemaan kilpailun www-ja facebooksivuilla siten, että henkilöt ovat kuvista tunnistettavissa. Kuvien yhteydessä saatetaan julkaista myös kilpailijan nimi ja kilpailijan edustama seura. Kuvia luovutetaan myös lehdistön käyttöön ja kuvia voidaan käyttää tulevien kisojen markkinointimateriaaleissa. Mikäli kilpailija ei halua, että hänen kuviaan julkaistaan, tulee asiasta ilmoittaa etukäteen sähköpostitse osoitteeseen rogaining@ivk.fitai kilpailupäivänä kilpailutoimistoon klo 13.30 mennessä.

23. MAJOITUS

Kilpailukeskuksessa ei ole järjestetty majoitusmahdollisuutta pitkämatkalaisille. Turun lähistöllä voi majoittua ilmaiseksi maastossa Jokamiehen oikeuksien nojalla esimerkiksi Kuhankuonon retkeilyalueella, www.kuhankuono.fi . Maksullista eritasoista majoitustarjontaa Turun kaupunkialueelta löytyy runsaasti, tarkempia tietojavisitturku.fi.

24. LÖYTÖTAVARAT

Löytötavaroita voi kilpailun aikana tiedustella kilpailutoimistosta ja kilpailun jälkeen järjestelysihteeriltä gsm 044-575 9223, rogaining@ivk.fi

Kilpailun löytötavaroita säilytetään vuosi, jonka jälkeen arvoltaan pienet tavarat heitetään pois ja arvokkaammat toimitetaan löytötavaratoimistoon.

Liitteet: