Turku Rogaining Sprint 2017

  Etusivu
Säännöt
Kilpailukutsu
Kilpailuohje
Kilpailukeskus
Ratamestarin lausunto
Ilmoittautuminen
Tulokset
Paras seura -kilpailu
UKK
Järjestäjät
Yhteystiedot

Arkisto 2009-2017:
Artikkelit
Kilpailualueet
Tulokset
Tilastot
 
Yhteistyössä:

Scandinavian Outdoor

Flowpark

Nutisal
Muumimaailma

Polar

Naantali

Smartum
Lounacom

L-SP

©2017 IVK

 

Ratamestarin lausunto

Kilpailu käydään Naantalin kaupunkin ydinkeskustan tuntumassa.

Kovavauhtisille juoksukoneille on tarjolla helppoja peruskarttarasteja pidemmillä rastivälimatkoilla. Hitaammat, mutta suunnistustaidoiltaan hyvät joukkueet voivat halutessaan painottaa reitinvalintojaan suunnistuskartan toisiaan lähempänä oleville, mutta teknisesti vaativammille rasteille.

Reitinvalinnoista riippuen, suurin osa joukkueista tullee taittamaan yli puolet matkasta kovalla, pinnoitetulla alustalla.

Suurimmat mäet ja reidet hapoille vetävät nousut löytyvät suunnistuskartan alueelta. Radan alimman ja ylimmän kohdan korkeusero on n. 50 metriä.

Rastia 174 lukuunottamatta rastiliput ovat pääosin hyvin näkyvissä. Rastilla 174 rastilippu tulee näkyville vasta, kun joukkue on tarkalleen rastinmääritteen määrittelemässä kohteessa.

Samaan aikaan Naantalissa järjestettävät venemessut saattavat lisätä väenpaljoutta ydinkeskustan alueella myös varsinaisen messualueen ulkopuolella, mikä saattaa paikoitellen haitata täysivauhtista etenemistä.

Maasto on kuivaa ja koko rata on juostavissa läpi kenkiä kastelematta, ellei sadekuuro sunnuntaina yllätä. Jalkinesuositus on kuivalla kelillä oman maun mukaan joko suunnistusnastari tai maastojuoksu-/lenkkitossut sen mukaan, haluaako painottaa omaa reittiään suunnistus- vai peruskartalle. Sadekelillä jalkinesuositus on suunnistusnastari.

Turvallisuuteen liittyvät katujenylitys- ym. ohjeet löytyvät kilpailuohjeesta ja sen liitteistä.

Rasteista 22 sijaitsee suunnistuskartalla ja 16 peruskartalla.

Nautinnollista kisaa!

Naantalissa 23.5.2017
Juha Nappu
Ratamestari