PARTIOPARAATI 2018

Lounais-Suomen partiopiirin perinteinen kevätparaati marssitaan Turun kaduilla taas sunnuntaina 6.5.2018

Paraatissa asusteena on partioasu. Asuun kuuluu partiopaita, tummat housut sekä mustat tai tummat kengät, joilla on hyvä kävellä.  Tytöillä voi olla housujen sijaan tumma hame. Ikäkausien puku- ja merkkiohjeet löytyvät osoitteesta: https://www.partio.fi/mika-partio-on/partioasu-ja-merkit sivun alaosasta löytää jokaisen ikäkauden puku- ja merkkiohjeen.  Merkkien puuttuminen paidasta ei ole katastrofi, tumma vaatetus on oleellisin asia. Partioasun puuttuminen ei tarkoita, ettei saisi osallistua paraatiin! Partiopaidan voi korvata yksivärisellä sinisellä tai mustalla paidalla.

Paraatissa kuljemme rauhallista vauhtia ja myös nuorimmat ovat jaksaneet marssia koko reitin. On myös mahdollista osallistua paraatiin vasta Tuomiokirkon lähistöltä, tällaisessa tapauksessa on otettava yhteys allekirjoittaneeseen ja sopia tapaamispaikasta. Paraatiin saa ottaa oman juomapullon ja pientä purtavaa, mutta Tuomiokirkolta lähtiessä on pullot ja roskat jätettävä sinne. Perheet ja sukulaiset ovat lämpimästi tervetulleita katsomaan paraatia. Valokuvien ottajia pyytäisimme ystävällisesti poimimaan parhaimpia kuvia ja lähettämään ne Töppösen päätoimittajalle paraatin jälkeen osoitteeseen: topponen@ivk.fi

 

IVK järjestää yhdet paraatiharjoitukset, jokaisen paraatiin osallistuvan on hyvä tulla paikalle. Harjoitukset ovat maanantaina 23.4. klo 18:00 Ilpoisten koulun pihalla. Kokoonnutaan Ilpoisten kololle klo 18:00. Tilaisuus kestää noin tunnin. Lisäksi järjestämme paraati-infon vanhemmille paraatiharjoitusten kanssa samaan aikaan, maanantaina 23.4. klo 18 Ilpoisten kololla, tällöin käymme läpi puvustusta ja muuta tietoa paraatista, lisäksi vastaamme mielellämme kaikkiin askarruttaviin kysymyksiin!

 

Paraatipäivän aikataulu:

klo 11:00 seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat ja johtajat lähtevät marssimaan Ilpoisten kololta kohti Henrikin kirkkoa

klo 11:45 sudenpennut saapuvat Henrikin kirkolle

klo 12:00 lähdetään Henrikin kirkolta marssimuodostelmassa Turun tuomiokirkolle.

klo 13.30 järjestyminen Tuomiokirkontorille alkaa
klo 13.55 kaikki lippukunnat valmiina Tuomiokirkontorilla
klo 14.00 kenttäjuhla Tuomiokirkontorilla alkaa
klo 14.30 paraatimarssi Tuomiokirkolta alkaa
klo 14.50 lippulinna suorittaa ohimarssin
klo 16.05 viimeinen lippukunta suorittaa ohimarssin
klo 16.15 partioparaatin marssiosuus päättynyt

 

Marssireitti: Tuomiokirkontori- Brahenpuisto kiertäen – Tuomiokirkkosilta – Aninkaistenkatu – Yliopistonkatu – Kauppiaskatu – Linnankatu – Kristiinankatu – Läntinen Rantakatu – Teatterisilta – Itäinen Rantakatu.

IVK on marssin jälkeen perinteisesti kokoontunut Kaskenkadun ja Itäisen Rantakadun kulmaan Olavinpuiston portaille yhteiskuvaan ja syömään jäätelöt tai muuta makeaa.